Info

Enligt SS-EN16630-2015 får utrustningen endast användas av ungdomar och vuxna med en längd av minst 140cm.

Vad behöver man veta innan man beställer ett gym?

Här följer svar på de vanligaste frågorna:

Hur stor yta krävs för ett komplett utegym?
Här följer ungefärliga mått på våra redskap, och hur mycket yta de tar i anspråk. Lägg då till lite svängrum mellan redskapen. Särskilt häckar och stubbarna.
Dessa mått är ungefärliga och med tillhörande trall att ligga/stå på:

Underlag!

Vi ser helst att underlaget vid våra gym är hårt packat grus, skötseln är lätt och det är framkomligt för funktionshindrade samt barnvagnar.

Hur förankras redskapen?
De gjuts fast i marken, idealiskt är att ha gymmet på en yta där man kan göra 1m djupa hål. I stort sett varje redskap kräver 4st hål.

Kan man montera själv?
Ja, redskapen kommer som en byggsats i tre delar som man kan montera själv på plats. Vid beställning får man monteringsanvisningar. Vi ställer även upp med montering/konsultation på plats. Ta kontakt för offert gällande montering. Vi finns även tillhands via telefon/mail när ni monterar ert gym, för konsultation.

Hur lång leverans tid är det?
Det beror lite på hur många redskap man beställer. Hur mycket väger de olika stockarna?
Det kommer vi ta reda på i vår. Vi har införskaffat en våg och kommer väga de olika redskapen när snön försvinner. Vädret gör sitt till, de är tunga i början när de precis blivit impregnerade och efter vintern då de är blöta. På sommaren blir de något lättare.

Hur lång hållbarhetstid har ett utegym?
Virket som är tryckimpregnerat har inget bäst före datum. Ett utegym håller i många år framöver.

Har ni garanti på redskapen?
Vi har ingen garanti men erbjuder oss att byta ut skadade redskap om det visar sig att de gått sönder av oförklarig anledning vid normalt nyttjande.

Är det mycket skadegörelse på de utegym ni hittills har producerat?
Nej. Vi är förskonade från det mesta när det gäller skadegörelse. Det verkar som de som klottrar och förstör hellre tränar på gymmet.

Vilket ytskikt är bäst?
Vi har använt oss av olika sorter, bark, flis etc. Men nu är det grus som gäller, det är mer lättskött och bark o dylikt blir gegga efter ett tag. Samt att det är bättre framkomlighet för rullstolar med grus.

Behövs något fallskydd vid utegymmet
Nej. All träning sker på egen risk.